Grootste aanbod
Meer dan 120 creatieve boeken op voorraad
 
Gratis bezorging bij bestelling vanaf €20,-
Onder de €20,- betaalt u €1,99
 
Compleet assortiment
De nieuwste creatieve trends vindt u als eerste hier!

Februari Bullet Journal Maand!

Februari = FeBUJOari!

Wij van Mus Creatief hebben februari uitgeroepen tot Mijn Bullet Journal maand. Een maand waar dit prachtige systeem volledig in het zonnetje wordt gezet, in de boekhandel en online.

Door het hele land worden diverse workshops gegeven, organiseren we speciale acties en maak je kans op leuke prijzen. En als klap op de vuurpijl: tijdens de hele maand delen wij van MUS onze grootste Bujo geheimen met jou!


Dit verschijnt er dit voorjaar nog bij ons!

22 februari

Vorige week hebben we beloofd een update te geven over de materialen die MUS nog aan het ontwikkelen is. Dit voorjaar verschijnen er twee erg handige tooltjes voor de wat minder creatieve mensen onder ons: een boekje met heel veel leuke stencils en een boekje boordevol stickers.

Met de stencils kan jij je bujo in een handomdraai meer schwung geven, of ben je een stuk minder tijd kwijt aan het opzetten van je lay-outs. De stencils bevatten de meest voorkomende vormen en leukste decoraties. Zo heb je deze tekeningetjes altijd bij de hand en kan je ze eenvoudig overtrekken in je bujo. 

Zei er iemand stickers?! Het enige wat je nu nog nodig hebt, zijn wat handige hacks om het bujo'en makkelijker, vrolijker en overzichtelijker maken. Tadaa: wij voorzien je van super leuke stickers! De stickers hebben zestien verschillende ontwerpen die naadloos aansluiten bij de Mijn Bullet Journals van MUS.

Gebruik de verschillende designs om orde te scheppen in je bujo-leven. Geef bijvoorbeeld elke maand tabjes met zijn eigen kleur, zodat je ze makkelijk kan terugvinden in je bujo. Of gebruik de ontwerpen voor vaste onderwerpen: noteer al je cadeau-ideeën op de vrolijke stipjes en schrijf je zakelijke afspraken op de zwarte sticky notes. Zo heb je direct overzicht wat elke notitie betekent als je je bujo openslaat. Of misschien heb je geen praktische doeleinden voor deze sticky notes, maar ben je gewoon net zo'n geek als wij en word je er blij van als je stationery bij elkaar past. Waarvoor je ze dan ook wilt gebruiken: je vrolijkt je bujo en jezelf direct op met deze echte Mijn Bullet Journal stickers.

En tot slot hebben we wat moois voor de carrièretijgers! Gebruik jij je bujo vooral op het werk, of wil je je bujo op het werk gaan gebruiken? Dan hebben wij wat interessants voor je: de Mijn bullet journal business. Deze editie is nét verschenen. In twee verschillende designs (zwart en wit). Deze businessversie helpt je om je werk effectiever, geordender en efficiënter te verrichten. En daarnaast vind je in deze bujo een handige crash course, speciaal ontwikkeld voor het opzetten van je zakelijke bujo!

Wij zijn erg benieuwd of er nog materialen zijn die jij graag zou willen zien van MUS! Laat het ons weten via marketing@bbnc.nl of via de MUS Creatief Facebook. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wat heeft MUS nog meer om het bullet journalen nóg leuker te maken?

14 februari

Dat MUS Mijn bullet journal maakt, wist je inmiddels al. Maar wist je ook dat MUS er alles aan doet om het bullet journalen voor jou zo leuk en prettig mogelijk te maken?
 
Zo hebben we van ons standaard formaat maar liefst 8 verschillende designs, van strak zwart tot een omslag vol met kleine ananasjes. Daarnaast hebben we ook twee ‘liggende’ bujo’s, in rood en blauw. Deze bujo’s bieden wat meer ruimte om je weken op te zetten en veel mensen gebruiken de extra ruimte om te oefenen met handletteren en het maken van tekeningen.
 
Maar wist je ook dat we onlangs een wat kleiner, handzamer formaatje Mijn bullet journal op de markt hebben gebracht? Deze neem je makkelijk overal mee naartoe zonder dat je je een breuk sjouwt aan je lievelingsboekje. Er zijn drie verschillende ontwerpen in omloop, en ze kosten maar een tientje. De designs van deze boekje variëren van erg fleurig tot mooie, strakke designs. Dus de mooie omslagen zoals je gewend bent van MUS, maar in een ander formaatje!
 
Ben je op zoek naar meer inspiratie om jouw bujo in te richten? Dan is de Mijn Bullet Journal Crash Course echt wat voor jou. Een handig boekje, boordevol ideeën, opzetjes, plaatjes, die jou zullen inspireren om jouw bujo ook daadwerkelijk van jou te maken!
 
En heb je nu de Mijn bullet journal uitgekozen die perfect bij jou past? Zit je hoofd helemaal vol met leuke plannetjes? Het enige wat je dan misschien nog mist zijn de spullen om het daadwerkelijk mee te doen. In onze toolkit vind je vier verschillende washitapes, vier fineliners in verschillende kleuren, diverse sjabloontjes, een potlood met gum en een markeerstiftje. En niet te vergeten: een hele hoop stickynotes in erg leuke designs. Ben jij meteen klaar om een vliegende bujostart te maken!
 
Bij MUS zitten we in de tussentijd niet stil en zijn we druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe materialen om het bullet journalen voor jou nóg leuker te maken. Welke materialen dat zijn, laten we je weten in de blog die 21 februari online komt! 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opzetten van Monthly's en Weekly's

12 februari

We merken dat veel beginnende bujo'ers moeite hebben met het opzetten van hun monthly's en weekly's. Ze weten niet precies hoe ze het moeten aanpakken en online, zoals op Pintrest, kunnen alle ideeën nogal overweldigend zijn. Daarom: een handig overzichtje hoe wij van MUS het zouden aanpakken! 


De maandlog
Een maandlog, ook wel een monthly, bestaat over het algemeen uit een maandkalender met alle afspraken, evenementen en andere gebeurtenissen en een takenlijst voor die maand, verspreid over twee pagina's. Wij zijn erg groot fan van de kalendervorm. Dan heb je lekker veel ruimte om goed overzicht te kunnen houden. 


Als je je maandlog invult, neem je de informatie over uit je toekomstlog - deze heb je hopelijk al opgezet! Voeg waar nodig details toe aan afspraken, deadlines, to do's, evenementen, taken en verjaardagen. Veel mensen stellen zichzelf maanddoelen of hebben voornemens om in een bepaalde maand te realiseren. Ook die kun je kwijt in je maandlog. 
Maak daarnaast ook een mastertakenlijst. Op deze lijst staan taken waaraan je nog geen datum of deadline hebt toegekend - anders dan dat je ze het liefst in deze maand wilt uitvoeren. Door een mastertakenlijst te maken, kun je efficiënter plannen: je bladert altijd terug naar deze lijst als je je weeklogs opzet en vult zo je wekelijkse to-dolijst. Lukt het je niet om een taak af te krijgen, dan schuif je hem makkelijk door naar de volgende maand. Dankzij je mastertakenlijst kun je in elk geval niet smeer vergeten!


Wat praktische tips om je maandlog overzichtelijk te maken: 
- Gebruik naast je key kleurcodes voor verschillende categorieen, als familie, werk, sport, vrienden en verjaardagen. 
- Vergeet je maandlogs niet in je index te zetten. 
- Vink taken in je mastertakenlijst pas af als je ze echt gedaan hebt. 


De weeklog
Maandlog klaar? Mooi! Door naar je eerste weekspread. Van deze weeklogs zijn veel varianten te vinden. De meeste bujo'ers kiezen ervoor een week te verdelen over twee pagina's. De meest simpele vorm verdeelt de pagina in zeven delen, al dan niet geschieden door een lijntje, maar er zijn ook prachtige, geometrisch ingewikkelde vormen te vinden die meer vaardigheid vereisen. Kies een vorm die niet alleen bij je past, maar die je ook met plezier iedere week weer wilt opzetten. Of kies elke week een andere!
Reserveer voor elke dag van de week een stukje van de spread en schrijf je taken, afspraken, meetings, vergaderingen, verjaardagen etc. op. Overlaad jezelf niet met dingen waarvan je weet dat je ze niet gaat afronden. Lukt het niet om iets af te maken, dan schuif je het simpelweg door. 


Naast de basisopzet van de zeven dagen, kun je je weeklog helemaal aanpassen van jouw wensen en behoeften. Voeg dingen die je nuttig vindt, of waar je blij van wordt. Bijvoorbeeld: 
- Boodschappenlijst
- To-dolijst
- Weekmenu
- Trackers: water, gewicht, het weer, sporten, uren slaap
- Doelen
- Notities
- Een dagelijkse tekening
- Je kan het zo gek maken als je zelf wil! 


Het voordeel van het toevoegen van trackers aan je weeklog, is datje niet continu hoeft te bladeren door je bujo: je hebt alles wat je wilt bijhouden bij elkaar op één spread.


Nog wat tips om jouw weekly zo efficiënt mogelijk te maken: 
- Houd je weeklog het liefst simpel. Start met een basisopzet en voeg steeds meer toe naarmate je meer bedreven raakt in je bujo. 
- Wees niet bang voor witruimte. Niks is zo lekker als een dagje vrij, toch? 
- Gebruik naast je key kleurcodes voor verschillende categorieen, als familie, werk, sport, vrienden en verjaardagen. 
- Vergeet je maandlogs niet in je index te zetten. 

Zo. Ben je er klaar voor? Just do it! Wees niet bang om fouten te maken of het verkeerd te doen. Foutjes maken we allemaal, en later lach je erom of zie je de charme ervan. Deel vooral jouw monthly's en weekly's met ons op de Facebookpagina van MUS creatief of mail ze ons via marketing@bbnc.nl! 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Mix & match jouw ideale weekly spread
8 februari, Bullet journal-fan van het eerste uur Charissa van Gogh (o.a. van @planmetcharissa, www.bulletjournalfans.nl en beheerder van de Facebookgroep 'Bullet Journal Nederland')Drukke weken, veel afspraken, duizenden taken, verschillende dingen die ik op papier wil schrijven omdat ik ze anders vergeet, gewoontes die ik wil bijhouden.. Er zijn zoveel dingen die ik wil en moet doen in één week, dat ik af en toe niet weet waar ik moet beginnen! In mijn Bullet Journal is mijn wekelijkse overzicht dan ook het belangrijkste element (en mijn Bullet Journal staat er ook vol mee..). Met deze overzichten probeer ik ervoor te zorgen dat ik niets vergeet en dat het in mijn hoofd allemaal wat rustiger wordt. Maar hoe zet je nou een ideaal weekoverzicht op? Ik probeer je daar vandaag een handje mee te helpen. Met deze Mix & Match haal je alle elementen die voor jou belangrijk zijn eruit en maak je het weekoverzicht dat werkt voor jou!


Stap 1: Pak je Bullet Journal erbij

Ik gebruik mijn MUS Mijn Bullet Journal om deze weekly spreads te maken. Deze witte met gouden variant is mijn favoriet en ik kan letterlijk niet meer zonder: mijn hele leven staat er zowat in :-). Stap 2: Kies een lay-out

Natuurlijk zijn er zoveel verschillende lay-outs die je kan gebruiken, maar ik heb er vijf uitgewerkt die je als basis kunt gebruiken. Persoonlijk wissel ik vaak tussen deze lay-outs: soms wil ik wat meer extra zaken bijhouden, maar soms wil ik me ook puur focussen op de afspraken en taken die ik heb in een week. Ik kies dus de lay-out die het beste past bij de week!


  


Stap 3: Voeg wat trackers toe

Trackers zijn overzichten om dingen bij te houden (“to track” = “bijhouden”). Zo kun je je waterinname bijhouden, het weer van de week, hoe vaak je hebt gesport, of je wel elke dag een half uurtje leest, of je elke dag je gezicht reinigt.. Je kan het zo gek niet bedenken of je kunt het tracken!Stap 4: Kies andere dingen die je graag wil bijhouden in jouw weken

Naast het tracken van bepaalde zaken is het ook fijn als je andere belangrijke kwesties kwijt kunt in je weekly spread. Hierbij denk ik persoonlijk vooral aan boodschappenlijstjes, to do lijstjes met zaken die niet per sé op een bepaalde dag hoeven te gebeuren, een planning van al het eten wat ik wil gaan koken die week, doelen die ik in een week wil behalen.. Ook deze dingen kun je verwerken in jouw wekelijkse overzicht!Stap 5: Ga aan de slag met handlettering
De belangrijke aspecten zijn aan bod gekomen en daarna is het tijd voor wat leukere dingen! Ik vind het persoonlijk erg leuk om mijn wekelijkse overzichten er leuk uit te laten zien, aangezien ik het dan ook prettiger vind om ernaar te kijken. Natuurlijk doe ik dit niet elke week; soms heb ik er simpelweg geen tijd voor. Maar áls ik tijd heb om even lekker te freubelen, vind ik het leuk om aan de slag te gaan met bijvoorbeeld handlettering. Hier ben ik nog niet super goed in, maar oefening baart kunst zeggen ze altijd!Stap 6: Gebruik wat doodles
Om mijn pagina’s een beetje te decoreren, maak ik soms ook wat leuke doodles. Op deze manier maak ik de pagina’s nét iets vrolijker, maar niet te druk!Stap 7: Voeg wat kleur toe

Kleurtjes zorgen ervoor dat mijn spreads er weer wat vrolijker uit zien en ook hierdoor vind ik fijn om de pagina’s te gebruiken.Stap 8: Klaar is jouw weekly spread!

Combineer al deze stappen en maak jouw weekly spread zoals JIJ het fijn vindt!Ik hoop dat jullie iets hebben gehad aan dit stappenplan om jouw ideale wekelijkse overzicht te ontwerpen. Hebben jullie nog tips & tricks? Laat het vooral weten in de reacties!


Heel veel liefs, Charissa

www.instagram.com/planmetcharissa

www.bulletjournalfans.nl

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Bullet journal mania

6 februari, MUS Creatief uitgeefster Nicole Neven

Wereldwijd houden miljoenen mensen een bullet journal bij. Een bullet journal, een notitieboek met stipjes. Een paar maanden geleden had ik er nog nooit van gehoord maar nu hoor ik niet anders meer. Van onze vertegenwoordigers die de bullet journals niet kunnen aanslepen naar de boekhandels, onze drukkers die onder grote tijdsdruk grote oplages van de journals produceren (waar veel handwerk in zit), feedback die we krijgen van meedenkende fans tot mijn collega's die mopperen als ze weer eens knoeien in hun bujo.  

In april 2017 verschenen onze eerste bullet journals. Na een gouden tip van een boekverkoper besloten we begin 2017 het fenomeen bullet journal onder de loep te nemen en het naar de Nederlandse en Belgische markt te brengen. We bekeken honderden filmpjes online en zagen mensen die ware kunstwerken maakten van lege notitieboeken. Allemaal gebruikten ze het systeem dat Ryder Caroll ooit bedacht, maar pasten dat aan hun eigen wensen en behoeften aan. We combineerden en filterden al die voorkeuren en onze eigen bevindingen tot een set eisen waaraan onze bullet journals zouden moeten voldoen: een hebben-hebben-effect, niet te zwaar, drie leeslintjes, een flexibele kaft, een afneembare omslag, een uitneembaar instructieboekje, een plek om je key kwijt te kunnen en de ingewikkeldste pagina's moesten al voorbedrukt staan: de level 10 life cirkel en de wereldkaart bijvoorbeeld. En voilà, daar was de blueprint voor Mijn Bullet Journal.

Na alle mogelijkheden van het bullet journal fenomeen te hebben verkend, besloten we om ook een instructieboek te maken voor de beginnende bujo'er. We gebruikten daarvoor pagina's uit onze eigen bujo's als voorbeeld en bedachten wat het leven van een bujo'er nog gemakkelijker zou kunnen maken. We geven uitleg over de terminologie, het systeem, de planningroutine (wanneer maak je wat), en hebben voorbeelden gemaakt voor een breed scala aan paginalayouts. Ook staan er veel mooie decoraties voor verdelers, pijltjes, kaders en linten in die je kunt overtrekken of natekenen.

Het leuke aan bullet journaling is dat het een heel vrij planningsysteem is. Je kunt er je eigen invulling aan geven en ervan gebruiken wat voor jouw leven handig is. Je kunt zo veel of zo weinig ruimte gebruiken voor je indelingen als je wilt, omdat je niet bent gebonden aan het vaste stramien van een agenda of kalender. Qua versiering kun je het zo gek maken als je zelf wilt (maar dat hoeft natuurlijk niet!). De enige beperking die je hebt, is het formaat van de pagina's. Bullet journal is geschikt voor iedereen. Of je het nu gigadruk hebt, of juist alle tijd van de wereld. Heb je een ingewikkeld logistiek schema met zes kinderen, twee honden, een paard en een parttimejob, dan zal dat waarschijnlijk veel aandacht in je bujo krijgen. Als je een fanatieke sporter bent die een streng dieet volgt, dan zullen de meeste pagina's in je bujo bestaan uit workoutlogs, gewichttrackers, weekmenu's, benchmark WOD's, PR's en doelenpagina's. Je ontwikkelt een eigen maand-, week- of dagindeling en verfijnt die gaandeweg. Door het gebruik van eigen symbolen en het systematisch doorschuiven van afspraken, taken en evenementen kun je nooit meer iets vergeten.

Ik vraag mezelf dagelijks af wat dit systeem nou zo ontzettend populair maakt, maar ik kan er alleen maar naar raden. Wat ik vermoed is dat bullet journaling past in de bredere trend van verlangen naar vroeger, een gevoel van nostalgie. Heimwee naar een tijd waarin internet en digitaal nog niet zo belangrijk was. Een behoefte om dingen te doen met je handen en een behoefte om structuur te geven aan je alledaagse leven. Voor drukke mensen kan het rust geven om je even terug te trekken in je bujomoment. Voor mensen die het om wat voor reden dan ook niet zo druk hebben, bijvoorbeeld door ziekte of werkeloosheid, kan een bujo ook rustgevend werken, houvast betekenen of misschien zelfs troost bieden. Je kunt even unpluggen in een analoge omgeving die geheel van jouzelf is, je creëert als het ware je eigen wereld binnen jouw kaders en met jouw signatuur.

Wat ik zelf erg handig vind, is dat ik al mijn lijstjes op één plek kan verzamelen. Ik heb pagina's voor dingen die ik nog moet doen op kantoor, recepten, cadeau-ideeën (voor mezelf en voor anderen), films die ik nog wil kijken, de oppasplanning voor mijn hond, persoonlijke verbeterpunten, boekideeën, mijn trainingsschema, gewichttracker en trainingsdoelen - alles bewaar ik op één plek. En die plek crasht nooit en raak ik echt niet kwijt, want waar ik ga, daar gaat mijn bullet journal!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


FeBUJOari, waar héb je het over?

1 februari

Febujoari? Ik hoor het je denken, wat is dát nu weer? Wij van MUS vonden het tijd geworden om Mijn bullet journal een maand lang in het zonnetje te zetten. 

Waarom? Omdat het een prachtig systeem is, waar veel mensen dagelijks hun creatieve ei kwijt kunnen, waar veel mensen hun leven wat beter kunnen door organiseren, en waar veel mensen elkaar ook dagelijks mee inspireren. 

Meerdere keren per dag zien we de mooiste creaties voorbijkomen en lezen we vol interesse de reacties en tips die mensen elkaar geven in de Facebookgroep 'Bullet Journal - Nederland'. En daarom vonden wij het tijd geworden om al deze mensen van meer informatie te voorzien over de Mijn bullet journal van MUS. Dit willen we doen door middel van febujoari, waarin de hele maand februari de Mijn bullet journal in het zonnetje wordt gezet. 

Hoe gaan we dat precies doen? Wekelijks organiseren we leuke challenges in de Mijn bullet journal Facebookgroep en geven we leuke prijzen weg. Ook zullen er leuke winacties worden georganiseerd op de Facebook van MUS Creatief, verschijnen er regelmatig (gast)blogs op www.muscreatief.nl. Daarnaast vinden er door het hele land diverse workshops plaats in de deelnemende boekhandels. En, als klap op de vuurpijl: deze zelfde deelnemende boekhandels geven bij de aanschaf van een Mijn bullet journal van MUS een leuk cadeautje weg! 

Veel te doen en te beleven dus! De komende weken gaan onder andere Charissa en Tessa van de Facebookgroep Bullet Journal - Nederland gastblogs schrijven en gaan wij bloggen over alle andere materialen van MUS die je kan gebruiken bij het opzetten van je bullet journal. 

Altijd tevreden

Mocht je toch een ander product willen, kosteloos retourneren kan altijd